Известие

Collapse
No announcement yet.

Висок разход на антифриз ... ?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
    ...

Мисля да отида в някой сервиз за климатици наливали някаква течност чрез която се разбирало от къде какво се губи,някой от вас има ли опит с тези неща да ми обясни малко по-подробно , ей тъй като на жена
    това важи само за климатичните системи
    на антифриза няма да ти помогне

Comment

А да имаш идея какво може да се направи за да се разбере със сигурност дали и къде има теч ?
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
      140 HP + Chip Tuning -> ex
      Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
      Born to make me happy

Comment

Нека ти погледнат първо радиатора.Може да е бил боцнат след като я счупи.Ако не са ти го сменили с нов при ремонта де.
        sigpic
        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
          Ами то аз до колкото съм чувала е нормално в ауспуха винаги да има капчици масълце които да го омазняват,как да разбера до каква степен е нормално това омазняване ...

п.п.Какво ще рече смяна на ганитура на глава,отваря се двигателят ли
          Никак не е нормално да има капчици масалце в ауспуха,ама никак!Ако има масло в ауспуха най вероятно турбината е заминала, но по някой път се разбира трудно защото от изгорелите газове чернилката и конденза като се смесят се получава нещо подобно но не би трябвало да е гъсто и мазно.А ако има антифриз седи точно като масло като се смеси с чернилката!В моя ауспух примерно като бръкна има конденз но не е мазен а пък и немога да си изцапам дори пръста вътре,но моята е бензинова там е друго!
          Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

Здравей,
            Аз имах подобен проблем - нищо видимо не течеше от никъде, а антифриза се губеше. Оказаха се микропукнатини в радиатора, който вече си беше старичък и износен - ефкта е като да роси от много места. Смених го с нов от ал ауто и оттогава не се губи нищо. Дано съм ти бил полезен.
            Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
            Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

Comment

колежке откри ли от къде ти се губи антифриза
              като дойдеш към Добрич ще ми покажеш къде се бърка в краката на шофьора,там дето е барал Ферариста , да видя на мойта как е
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                колежке откри ли от къде ти се губи антифриза
                като дойдеш към Добрич ще ми покажеш къде се бърка в краката на шофьора,там дето е барал Ферариста , да видя на мойта как е
                цццц
                sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                Продавам Алфи на части!

Comment

След като езагряла колата остави я да работи напразен ход,опипай с ръка всички връзки до които имаш достъп и виж дали от някъде не мокри.При мене беше спукано разширителното казанче и много трудно го открих.При 5-6 часа каране губеше по 100-150 грама и за няколко дни изчезваше от разширителното казанче.Много загадъчно докато не го свалих и го огледах внимателно.Оказа се пукнатина отзадната страна на разширителното казанче.

Comment

за да не отварям друга тема:
                    проблем ли е че антифриза ми е под минимума и мога ли да долея, при положение че незнам предния каква марка е?
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Comment

Аз долях с дестилирана вода. И без това лятото идва.
                      146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщение
                        проблем ли е че антифриза ми е под минимума и мога ли да долея, при положение че незнам предния каква марка е?
                        на студен мотор трябва да показва минимум а на загрял-максимум
                        sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                        ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                        ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                        Продавам Алфи на части!

Comment

това че идва лято не означава че трябва да караме с вода,е който иска нека си кара но,антифриза има и смазочни качества,имаше и нещо за галванизиране на металите,но по-учените да си кажат мнението,че мое да издрънкам някоя глупост
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                            това че идва лято не означава че трябва да караме с вода,е който иска нека си кара но,антифриза има и смазочни качества,имаше и нещо за галванизиране на металите,но по-учените да си кажат мнението,че мое да издрънкам някоя глупост
                            Смазочни не толкова, колкото антикорозионни!

Comment

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
                              на студен мотор трябва да показва минимум а на загрял-максимум
                              На студен мотор трябва да е на максимум!

Comment

и в крайна сметка, някой ще каже ли...

Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщение
                                Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Comment

Working...
                                X